Ontstaat er een strijd om de community-connector?

Facebook kondigde op SXSW conferentie aan dat hun Facebook connect functionaliteit beschikbaar wordt voor iPhone-app ontwikkelaars. Daarmee is het makkelijker om je community vanuit Facebook te koppelen aan een app. In een andere lezing op de SXSW wordt de overlap tussen de tools beschreven. Je streams worden van de ene naar de andere dienst overgezet. Het begint er eindelijk op de te lijken dat we naar een situatie toegaan waar jezelf eigenaar van je relaties bent en die overal kan meenemen. Community portabiliteit zeg maar. Niet meer dan logisch: je bent onderdeel van een community; de sites zijn maar tools om deze community te versterken.

De stap van Facebook is daarmee een belangrijke. Je zal zien dat het ook voor andere aanbieders een belangrijke volgende stap gaat worden, waarbij Google met FriendConnect de belangrijkste tegenstrever is. Het is niet meer dan logisch dat Google een vergelijkbare stap zal doen binnen het Android-platform en daar hun FriendConnect seamless te integreren. En zo ontstaat een interessante strijd tussen twee online grootheden met een eigen oorsprong. Waarbij Facebook met de sociale focus een sterk uitgangspunt heeft.

Published by

iskandr

I work as strategy director @info.nl, one of the oldest internet agencies in the Netherlands. Based in the heart of Amsterdam, specialized in the creation and realization of online services. Inspired on our models Virtual Warmth and Exploding Website and Realtime Company. I'm educated as Industrial Design Engineer I work since 1994 in digital media as interaction designer, concept developer and strategist. Enthusiastic of the added value of interactiveness and the social power of connected media I advice our client how to transform their products and services into online platforms. My passion lies in how human behavior works and is related to the use of products and services and the interactions with others. Looking for longtime developments and creating these to robust concepts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s