Ontstaat er een strijd om de community-connector?

Facebook kondigde op SXSW conferentie aan dat hun Facebook connect functionaliteit beschikbaar wordt voor iPhone-app ontwikkelaars. Daarmee is het makkelijker om je community vanuit Facebook te koppelen aan een app. In een andere lezing op de SXSW wordt de overlap tussen de tools beschreven. Je streams worden van de ene naar de andere dienst overgezet. Het begint er eindelijk op de te lijken dat we naar een situatie toegaan waar jezelf eigenaar van je relaties bent en die overal kan meenemen. Community portabiliteit zeg maar. Niet meer dan logisch: je bent onderdeel van een community; de sites zijn maar tools om deze community te versterken.

De stap van Facebook is daarmee een belangrijke. Je zal zien dat het ook voor andere aanbieders een belangrijke volgende stap gaat worden, waarbij Google met FriendConnect de belangrijkste tegenstrever is. Het is niet meer dan logisch dat Google een vergelijkbare stap zal doen binnen het Android-platform en daar hun FriendConnect seamless te integreren. En zo ontstaat een interessante strijd tussen twee online grootheden met een eigen oorsprong. Waarbij Facebook met de sociale focus een sterk uitgangspunt heeft.

Published by

iskandr

I am a design director at Structural. I curate and organize ThingsCon Netherlands and I am chairman of the Cities of Things Foundation. Before I was innovation and strategy director at tech and innovation agency INFO, visiting researcher and lab director at the Delft University of Technology coordinating Cities of Things Delft Design Lab.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s