De kanteling van Twitter

Twitter wordt gehyped. Aandacht in allerlei actualiteitenrubrieken getuigen daarvan. Niks mis mee. Net als met LinkedIn ruim een jaar geleden zal dit jaar Twitter een echte steile curve gaan maken.

Wat echter wel opvallend is aan de nieuwe toetreders, althans bij een behoorlijk aantal die mij gaan volgen, is het andere gedrag. In plaats van een conversatie te starten met een paar mensen en dan uit te bouwen van de community zijn deze mensen alleen maar mensen aan het followen. Een paar followers hadden zelf nul tweets. Dan heb je de essentie toch niet helemaal door zou je zeggen.

Maar het zou dus zomaar kunnen dat er een nieuwe groep twitteraars gaat ontstaan die alleen maar gaan toekijken. De twittertribune. Deze twitteraars gaan dan wel een van de interessante aspecten missen: het ontmoeten van nieuwe mensen los van bestaande sociale structuren, zoals Steven ook nog eens mooi aangeeft in het gesprek met eenvandaag.

Een gevolg zou kunnen zijn dat de bestaande gebruikers meer en meer gebruik gaan maken van de functie om afgesloten te tweeten en een selectie aan de poort gaan doen. Zie ook mijn Reboot-presentatie. Voor een snelle groei is dat niet handig, maar uiteindelijk zal een balans ontstaan tussen verschillende twittergebruik en gebruikers.

Published by

iskandr

I work as strategy director @info.nl, one of the oldest internet agencies in the Netherlands. Based in the heart of Amsterdam, specialized in the creation and realization of online services. Inspired on our models Virtual Warmth and Exploding Website and Realtime Company. I'm educated as Industrial Design Engineer I work since 1994 in digital media as interaction designer, concept developer and strategist. Enthusiastic of the added value of interactiveness and the social power of connected media I advice our client how to transform their products and services into online platforms. My passion lies in how human behavior works and is related to the use of products and services and the interactions with others. Looking for longtime developments and creating these to robust concepts.

4 thoughts on “De kanteling van Twitter”

  1. de bestaande twitterazzi kunnen dat snel ondervangen door de 0-mensen vragen te stellen. Eenmaal in het ritme zien ze de tweewegcommunicatie

  2. In de game wereld heb je bij sommige multiplayer games de optie om alleen te kijken. Vaak gaat het dan kriebelen en spring je erin. Zou het ook dat effect kunnen hebben bij Twitter?

  3. Ja dat zou best kunnen. Is een beetje hetzelfde als het gevoel dat ik heb als ik ‘s avonds na een Twitterloze dag Twitter opstart en een half uurtje tweets terugkijk om te kijken of ik in een converstatie wil aanhaken ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s