Van massa naar clans

Twee interessante bespiegelingen deze week op de groepsvorming die ontstaat bij sociale netwerken. Vandaag schrijft Henk Blanken een interessante visie over infoclans. Eerder deze week kwam ik een onderzoek van de universiteit van Maryland tegen. Met de aanstekelijke titel “Why we twitter”. Die vraag wordt niet heel direct beantwoord, maar uit de analyse blijkt wel duidelijk dat mensen rond groepen van gelijkgestemden met elkaar twitteren.
Het onderzoek “Never Ending Friending” constateert ook dat sociale netwerken vooral extensies zijn van onze bestaande relaties.

Onze digitale wereld zal zich dan ook steeds meer gaan afspelen rond het eigen netwerk. De hele wereld ligt aan je voeten met internet, maar uiteindelijk beweeg je je vooral in je eigen omgeving dus. Een zoektocht in deze omgeving kun je tegenwoordig trouwens starten bij via lijit.com. Zie ook de zoekbox hiernaast.

Published by

iskandr

I work as strategy director @info.nl, one of the oldest internet agencies in the Netherlands. Based in the heart of Amsterdam, specialized in the creation and realization of online services. Inspired on our models Virtual Warmth and Exploding Website and Realtime Company. I'm educated as Industrial Design Engineer I work since 1994 in digital media as interaction designer, concept developer and strategist. Enthusiastic of the added value of interactiveness and the social power of connected media I advice our client how to transform their products and services into online platforms. My passion lies in how human behavior works and is related to the use of products and services and the interactions with others. Looking for longtime developments and creating these to robust concepts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s