Van massa naar clans

Twee interessante bespiegelingen deze week op de groepsvorming die ontstaat bij sociale netwerken. Vandaag schrijft Henk Blanken een interessante visie over infoclans. Eerder deze week kwam ik een onderzoek van de universiteit van Maryland tegen. Met de aanstekelijke titel “Why we twitter”. Die vraag wordt niet heel direct beantwoord, maar uit de analyse blijkt wel duidelijk dat mensen rond groepen van gelijkgestemden met elkaar twitteren.
Het onderzoek “Never Ending Friending” constateert ook dat sociale netwerken vooral extensies zijn van onze bestaande relaties.

Onze digitale wereld zal zich dan ook steeds meer gaan afspelen rond het eigen netwerk. De hele wereld ligt aan je voeten met internet, maar uiteindelijk beweeg je je vooral in je eigen omgeving dus. Een zoektocht in deze omgeving kun je tegenwoordig trouwens starten bij via lijit.com. Zie ook de zoekbox hiernaast.

Published by

iskandr

I am a design director at Structural. I curate and organize ThingsCon Netherlands and I am chairman of the Cities of Things Foundation. Before I was innovation and strategy director at tech and innovation agency INFO, visiting researcher and lab director at the Delft University of Technology coordinating Cities of Things Delft Design Lab.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s